Hälsa skillnader i kvinnor " inklusive hormoner, hjärtsjukdomar och höga klackar!

Det finns massor av goda nyheter så långt som vår hälsa är berörda. För en sak, vi lever längre än någonsin. För en annan, kvinnor fortsätter att leva längre, i genomsnitt, än män. Men det betyder inte att du bör vara självbelåtna. Ta hand om dig själv kommer att säkerställa kvalitet, inte bara kvantitet, av livet.

Hormoner - inte så annorlunda senare i livet

Den viktigaste kvinnliga könshormonet, östrogen, är avgörande för vår fertilitet. Men det skyddar oss också mot hjärtsjukdomar och benskörhet. Efter klimakteriet, kroppens naturliga nivåer av östrogen droppe för gott. Så när du har vinkat adjö till den sista irriterande period, du måste ägna mer uppmärksamhet än någonsin för din hälsa.

Hjärtsjukdom - Inte bara en mans angelägenhet

Vi tenderar att tänka på hjärtsjukdom som främst en manlig sjukdom - och faktiskt, betydligt fler män än kvinnor dör i förtid (under 75 års ålder) från den. Men när du har gått igenom klimakteriet, dina risker ökar kraftigt. Tyvärr tyder en färsk undersökning att även läkare tenderar att underskatta denna risk. När man står inför både män och kvinnor klagar över samma (möjligen hjärt-relaterade) symtom, var läkare mer benägna att undersöka mannen för hjärtsjukdom. De var mer benägna att anta att kvinnans symptom berodde på stress och ångest.

Så, om du får bröstsmärtor, andfåddhet eller svullna fotleder, gör din läkare. Och frågar - vänligt men bestämt - om hjärtsjukdomar kan vara roten till dina problem.

Osteoporos - Den tysta epidemin

Osteoporos, eller benskörhet, drabbar ett stort antal äldre kvinnor. Att vara kvinna och att vara vit både öka dina risker. Så, som en kvinna, är det desto viktigare att:

  • Ta regelbundna viktbärande motion (rask promenad är perfekt).
  • Undvik rökning och överskott alkohol.
  • Ät mycket kalcium (fettsnåla mejeriprodukter och konserverad fisk med ben är utmärkta källor).
  • Se din läkare om du märker att du har förlorat höjd, eller får ont i ryggen.

Alkohol - Inte bara en manlig konspiration

Kvinnor egentligen inte är konstruerade för att klara samma nivåer av alkoholintag som män. Till att börja med, våra kroppar innehåller naturligtvis mer kroppsfett och mindre vatten i kroppen. Eftersom alkohol är endast distribueras i kroppen vatten, betyder det att även om vi väger samma som en människa, kommer vår kropp alkoholnivåer vara högre än att människan är om vi dricker samma mängd.

Om du är van att dricka, kanske du känner knappt av effekterna av sex enheter av alkohol (två tredjedelar av en flaska vin eller tre dubbla åtgärder för ande). Men denna nivå av alkohol är medicinskt kallas en "binge", och kan öka risken för stroke, liksom olyckor. Sammanfattningsvis bör du hålla sig till 2-3 enheter (en och en halv normal glas vin) en dag, och inte mer än 14 enheter per vecka.

Höga klackar och korsetter - Priset för fåfänga

Du kanske har gett upp den ojämna kampen med höga klackar när du lämnar den första spola av ungdomar. Men ännu ett par år av njutning kan lämna dig utsatt för liktornar och ryggbesvär senare i livet.

Hälsa skillnader i kvinnor "inklusive hormoner, hjärtsjukdomar och höga klackar Hormoner - inte så annorlunda senare i livet.
Hälsa skillnader i kvinnor "inklusive hormoner, hjärtsjukdomar och höga klackar Hormoner - inte så annorlunda senare i livet.

Så se till att du ser efter dina fötter extra väl nu, för att kompensera för din ungdomliga avlatsbrev! Bunions är smärtsamma knölar vid basen av stortån. Bära välsittande skor med rundade (snarare än spetsiga) tårna kan avlasta denna punkt. Regelbundna besök hos en fotvårdsspecialist hjälper till att hålla fötterna i tip-top form.

Korsetter kan vara ett sätt uttalande för vissa, men för många av oss att de är en snygg förklädnad för mindre tonade magmusklerna. Tyvärr kan squashing magen leda till alla möjliga matsmältning. Om du lider av halsbränna eller vind, kan du ha möjlighet att lindra dina symtom genom att undvika korsetter, liksom snäva midjeband.

Aktuella artiklar