Alkohol och tonåringar - få meddelanden raka

Ny forskning bara ut från välgörenhet Drinkaware föreslår genomsnittlig ung person har sin första alkoholhaltiga dryck vid 13 års ålder, och hälften av 10 till 17-åringarna säger att det var deras föräldrar som gav dem deras första drink. Det är bra, eller hur? Mycket bättre de har sin första smak av alkohol med mamma eller pappa runt för att hålla ett öga på dem.

Tja, det är nog inte så enkelt. Det finns goda belägg för att ju yngre man börjar dricka, desto mer sannolikt är det att du dricker för mycket och för ofta. Vad mer, medan det råder ingen tvekan om att vuxna kan dricka en viss mängd alkohol utan att komma till skada, vi vet bara inte att det är fallet med unga människor. Deras kroppar, inklusive deras hjärnor, förändras så snabbt att även en liten mängd alkohol kan göra irreparabel skada.

Därför Chief Medical Officer rekommenderar att ungdomarna inte ska dricka någon alkohol tills de är 16.

En ny kampanj från Drinkaware har fört samman en grupp mödrar med ett intresse av att hjälpa andra föräldrar navigera sig igenom den besvärliga frågan om alkohol och unga människor. Jag är stolt att säga att jag är en medlem av panelen. Tankesmedjan kom ut av forskning som visar att:

 • 43% av föräldrarna oroliga för att deras barns vänner har mer inverkan på deras drickande beteende än vad de gör. I själva verket, ungdomarna säger att deras föräldrar har mer inflytande än någon annan.
 • Medan 83% av föräldrarna överens om att det är viktigt att prata med sina barn om alkohol, en tredjedel erkänner att det finns många saker som de inte vet om alkoholens effekter på barn.
 • Endast 17% av föräldrarna har en planerad konversation med sitt barn om de skador som alkohol kan orsaka.
 • Om föräldrarna sätta realistiska regler kring drickande, unga människor är mindre benägna att bli full.

När föräldrar pratar med sina barn, kommer vilken typ av meddelanden gör en skillnad? Som vuxen kan du bli förskräckta av de skador alkoholen kan göra, inte bara för att din lever, men också genom att öka risken för cancer. Ungdomar är osannolikt att bli imponerad - trots allt, kommer de att leva för evigt. Det kan ta olika meddelanden till resonans till en 17-årig:

 • Alkohol dödar hjärnceller - dricka i tonåren kan påverka ditt minne och uppmärksamhet span på lång sikt. Med konkurrens om universitetet så varm, det kan göra hela skillnaden.
 • Alkohol har nästan lika många kalorier som rent fett. Det torkar dig också, vilket gör din hud ser blek och grå.
 • Ditt digitala fotavtryck är med dig för evigt. Vi lever i en helt annan värld i dag än den jag växte upp i. När jag var tonåring, om du fick full du kan hamna i A & E (eller ännu värre, att bli attackerad eller sexuellt våld), men endast dina vänner och familj skulle vet. Idag finns det en extra risk att någon med en mobiltelefon kunde video du kräkningar i rännstenen eller låta dig själv bli trevade, lägga ut det på Internet och "taggen" det - rykte förstört för livet. Teknik är viktigt för unga människor - nästan 40% av ungdomarna i en undersökning medgav att uppleva "cybershame" - beklagar något upp på nätet när man dricker på en utekväll. Universitet och arbetsgivare ser ofta på nätet innan du bestämmer vilka kandidater att acceptera, och du kanske inte kunna ångra den skada med "untagging" en bild.

Aktuella artiklar

 • Vulva cancer (cancer i vulva) är en ovanlig cancer. Det drabbar oftast kvinnor…
 • Tunga perioder är vanliga. I de flesta fall ingen orsak kan hittas. I vissa fall…
 • I Barretts esofagus de celler som klär nedre matstrupen är onormalt. Den främsta…
 • Epiglottitis är den term som används för att beskriva inflammation och svullnad…