Den ekonomiska krisen slår ungdomars hälsa - min reaktion

Tja, det är officiellt - vi är mer stressade sedan lågkonjunkturen slog. Och din poäng är, jag hör du frågar? Naturligtvis tiderna är tuffa, och vi måste räkna med att kämpa. Vi är stressade om vi förlorar våra jobb. Hellre än att dra en suck av lättnad när vi fortfarande har ett jobb att gå till, är de av oss fortfarande arbetar stressad eftersom vi förväntas göra allt vårt eget arbete och att de kolleger som har blivit uppsagd.

Men de andra resultaten av undersökningen på uppdrag av google.com ger mig, som läkare, ännu mer anledning till oro. Vi har alla olika coping mekanismer för stress, och dessa resultat tyder på att de kunde stava mycket dåliga nyheter för mina patienters hälsa. Undersökningens talar om 34% ser färre vänner än tidigare eftersom de inte har råd att gå ut - jag läste detta som en större risk för social isolering, en viktig riskfaktor för depression. 33% av människor har lagt på vikt sedan lågkonjunkturen slog 2 år sedan, ofta på grund av komfort äta - jag oroa de långsiktiga riskerna för hjärtsjukdomar, diabetes och cancer i samband med övervikt. Även 19% banta inte lugna mig inte - både minskas och ökad aptit kan vara symtom på depression. 1 i 5 har ätit unhealthier livsmedel eftersom de tror att de är billigare - i min operation, jag ser sjukhuset rapporter om hjärtinfarkter förknippade med fettrik kost och brist på motion på daglig basis.

Vi behöver alla en viss stress att motivera oss - men alltför ofta tippar över i depression. 20% av människorna i undersökningen sover mindre bra - en annan varning symptom på depression. Om vi ​​misslyckas med att agera på de tidiga varningssignalerna, kan depression överväldiga lätt oss. En patient med mild depression kan ofta gynnas enormt av enkla strategier för problemlösning eller datoriserad kognitiv beteendeterapi (KBT) i bekvämligheten av sina egna hem. Ingen ledighet och ingen på jobbet behöver veta. I egentlig depression, kan även komma ur sängen kräver en monumental ansträngning, och hålla upp med ett stressigt jobb är otänkbart.

Naturligtvis medan detta är allt händer, människor är mer benägna att fortsätta arbeta när de är dåligt eftersom de är oroliga för att förlora sina jobb, vilket innebär att de är också mindre benägna att ta ledigt för att träffa en läkare. Dessa dagar, det finns många alternativ till att göra en tid med din läkare om du är orolig för din hälsa. På min blogg kan du höra om alla alternativ för att bestämma vad som är bäst för dig, från att lära sig om symtom och villkor från bipacksedlar på google.com, att boka telefon konsultationer i din kaffepaus på kontoret.

Aktuella artiklar

  • Balanitis betyder inflammation i änden av penis (ollonet). Det kan inträffa i…
  • Klåda vulvae (klåda i vulva) är vanligt. Det finns många orsaker. Behandlingen…
  • Urogenitalt (GU) framfall uppstår när normala stödstrukturer för de organ inne…
  • Hypospadi är en abnormitet av urinröret och penis som är närvarande vid födseln.…