Den sanna julens

"En vis man har något att säga, en dåre har att säga något." BA Baracus (Mr T)

När jag sitter skriver detta, det finns 28 shopping dagar till jul. Eftersom vi lever i ett 24/7 värld där vi kan handla online när som helst på dagen eller natten, berättar denna man väldigt lite. Men det räcker att säga att julen står för dörren.

Vid den här tiden på året finns det en förväntan (ibland outtalade) för oss alla att vara glada. Med utsikter för några dagars semester, tillbringade tid med nära och kära och minst en sprickbildning måltid, kanske detta är rättvist. För många denna förväntan kan visa sig vara för mycket. Julen kan tjäna som en påminnelse om särskilt smärtsamma gånger, en årsdag av sorg eller bara en påminnelse om de inte längre där för att dela julmat. För andra universella goodwill fungerar endast som en skarp kontrast till hur de känner, förstärker sin depression. Att veta att många med glädje kommer att återförenas med sina familjer och vänner kan få andra att känna sig ännu mer ensam. Av dessa skäl finns det något av en urban legend som den här tiden på året alltid toppar listorna för de flesta självmord. Faktum är att forskning visar att självmord och avsiktligt självskadebeteende försöker minska i upptakten till juldagen. Det är en ökning av händelser relaterade till de med kroniska problem alkoholmissbruk runt nyår, men annars ingen signifikant förändring. Kanske detta återspeglar framgången för vårdplanering och tillgängliga stödtjänster - en anledning till självbelåtenhet bland de negativa medierapportering. Vad tycker du?

Julen kommer också att föra den vanliga överflödet av patienter med hosta och förkylning som "behöver sortera ut" innan semestern, tillsammans med andra orealistiska förväntningar. Jag hoppas bara att jag kommer att ha tillräckligt med reserver för att lyssna tålmodigt till dem som behöver ett sympatiskt öra, lugna lämpligt (och utan förlust av temperament) de som tror att jag har en trollstav och ändå ha tillräckligt med energi för att köpa presenter, skicka kort och laga en större än vanligt lunch. Varje år jag tänker på hur mycket mer i en sann anda av julen skulle jag vara om jag frivilligt på en lokal kvinnojour - även om jag tvivlar på min man eller pojkar skulle hålla. De åren jag tillbringade på sjukhus medicin där jag verkade oundvikligen att arbeta under julen, var trots granny dumpning och de mindre-än-roliga fyllon, mycket tillfredsställande. Kanske har jag bara blivit äldre och ser tillbaka med rosafärgade glasögon. Ingen tvekan de som fortfarande arbetar i den miljön kommer att rätta mig och jag är säker på att 20 år har förändrat allt enormt. Men oavsett var du arbetar, vid jul vi kommer att behöva ta itu med andra människors stress samt vår egen. Damma av ditt leende och dina coping mekanismer. Lycka till.

Under den senaste månaden har vi uppdaterat följande artiklar om psoriasis efter NICE vägledning publicerades i början av november: kronisk plackpsoriasis p + (PIL även uppdaterat), Psoriatic spik sjukdom PIL, Psoriatic spik sjukdom p + och Psoriasisartrit. Vi har också reagerat på Department of Health: s beslut att rutinmässigt vaccinera barn mot rotavirus ( PIL även uppdaterat) och uppdaterade scheman immunisering.

Aktuella artiklar

  • Balanitis betyder inflammation i änden av penis (ollonet). Det kan inträffa i…
  • Humant papillomvirus (HPV) är en vanlig orsak till infektion, men oftast orsakar…
  • Klåda vulvae (klåda i vulva) är vanligt. Det finns många orsaker. Behandlingen…
  • Urogenitalt (GU) framfall uppstår när normala stödstrukturer för de organ inne…