Hur du ger idrottsskador boot

Hur du ger idrottsskador bagageutrymmet. Att komma tillbaka på fötterna.
Hur du ger idrottsskador bagageutrymmet. Att komma tillbaka på fötterna.

Du behöver inte mig för att berätta att delta i idrott är en sund sak att göra. Utom naturligtvis vid de tillfällen då skada strejker och plötsligt är du ute ur spelet, på bänken - och om du verkligen otur - off till närmaste A & E-enheten.

Om detta har hänt dig nyligen, är du inte ensam. Enligt officiella NHS siffror, är antalet personer som deltar A & E-enheter med idrottsskador varje år 388.500 och denna siffra har hoppat med 15% jämfört med året innan.

Ungefär hälften av alla dessa fall var män i åldrarna 10 till 29 och de högtrafik för dessa skador var lördag eftermiddag och söndagar från 11:00 till 16:00 - de mest populära tider när sport brukar spelas, så ingen överraskning där då!

Här är mitt råd att hjälpa dig att förebygga skador och om de slår, hur man får tillbaka på fötterna så snabbt som möjligt...

Vanliga skador

På senare tid har vanliga idrottsskador varit i vristerna. Detta beror på att alla blir mycket starkare, större och snabbare så när vrister fångas i obekväma ställningar andelen av dem blir skadade har gått upp.
Detta är samma för alla knäskador dessa dagar, vilket håller spelarna ur spel under långa perioder på grund av ligament skador. Den stress på ligament, som väckts den med vikten av andra aktörer, innebär att de brukar riva eller brista och lämnas som kräver kirurgi.

I rugby speciellt, axelskador dyker ofta upp bara på grund av den typ av sport! Acromioclavicular (AC) ledskador runt axeln är riktigt vanligt, så är det risk för att utveckla den strukturella frågor i senor och ligament.

Hjärnskakning skador ökar också i idrott och beror oftast på huvudet sammandrabbningar, vilket orsakar en del spelare som slås ut. Som ni kan föreställa er, det är oftast svårt att undvika! Och låt oss inte glömma de irriterande skador som brutna fingrar och tår som också är svåra att undvika, men är mycket vanliga.

För att skydda mot skador såsom fotled och knä ligament, är en hel del prehabilitation arbete för att skydda dessa delar av kroppen. Så, till exempel, är mycket av vad som kallas proprioceptiva arbete inom idrotten, för att bidra till att stärka ligament och senor runt benen när de är under mycket stress.

Det finns enkla och gemensamma övningar, t.ex. hoppande på ena foten samtidigt hålla ögonen stängda, som du kan prova, för att hjälpa till att förhindra dessa typer av problem utvecklingsländer.

Att komma tillbaka på fötterna

Om du blir skadad och du är ur funktion under en tid, det finns många saker som kan göras för att påskynda återhämtningen.

I de tidiga stadierna av en skada är det massivt viktigt att leta efter den. Så för fotled och knä ligament skador, en hel del är is behövs för att bidra till att minska svullnad och komprimering är också ofta försökt att hjälpa denna behandling. Det är också bra att hålla dina lemmar i upprätt ställning och försöka hålla bort dina fötter så mycket som möjligt. Din sjukgymnast [om du har en], kommer oftast berätta vad du behöver göra och när.

Diet är massivley viktigt att få rätt näringsämnen och mineraler i din kropp för att hjälpa din återhämtning och också för att förhindra att sätta fett på! Uppenbarligen vistas utanför alkohol kommer att vara till nytta och att äta mycket frukt och grönt rekommenderas starkt.

Aktuella artiklar

  • Balanitis betyder inflammation i änden av penis (ollonet). Det kan inträffa i…
  • Humant papillomvirus (HPV) är en vanlig orsak till infektion, men oftast orsakar…
  • Klåda vulvae (klåda i vulva) är vanligt. Det finns många orsaker. Behandlingen…
  • Urogenitalt (GU) framfall uppstår när normala stödstrukturer för de organ inne…