Senaste Alzheimers forskning kunde erbjuda patienterna nya behandling livlina

Tillsammans med cancer, demens är förmodligen diagnosen mina patienter fruktar mest. Antalet människor som drabbas av den vanligaste formen, Alzheimers, ökar år från år som vår livslängd fortsätter att öka. Till skillnad från cancer, kan Alzheimers aldrig "botas". Men det finns nu flera läkemedel som har visat att bromsa utvecklingen av Alzheimers signifikant för vissa, om inte alla, patienter.

Oundvikligen, i våra kontanter spänns NHS, har kostnaden för behandling varit ett problem, och Storbritannien anklagades för praktiserande 'tredje världens medicin "efter National Institute of Clinical Excellence (NICE) fastslog 2005 att behandla patienter med dessa läkemedel i de tidiga stadierna av Alzheimers var inte kostnadseffektivt, medan de flesta patienter i andra europeiska länder hade tillgång till den. Detta ändrades under 2011, och denna forskning ser ut att föra en annan havs-förändring i attityder till behandling.

Det uppskattas att omkring en halv miljon människor i Storbritannien drabbas av Alzheimers. Man tror att ungefär 10% av befolkningen i de tidiga stadierna tar något av demens läkemedel. Det är sannolikt att öka snabbt under de närmaste åren - sedan 2011, har NICE rekommenderas att patienter i de tidiga stadierna av sjukdomen kan få behandling, och eftersom donepezil (varumärket Aricept) lossnade patent, är behandlingen att bli mycket billigare. Eftersom den nya härskande, som GPs riktade för att identifiera och hänvisa patienterna tidigare har mycket mer av ett incitament, eftersom det finns potentiellt effektiva behandlingar som de kan erbjuda.

De flesta läkare har tenderat att stoppa dessa mediciner på grund av brist på bevis att de bromsa utvecklingen av sjukdomen. Medan det fortfarande inga bevis för att någon medicin kan stoppa nedgången helt, visar den nya studien entydigt att även i de senare stadierna, kan behandlingen bromsa minnesförlust. De låter också patienterna att hänga på längre väsentliga uppgifter i det dagliga livet, såsom påklädning, äta och tvätta, vilket gör att de kan stanna kvar i sina egna hem för längre. De läkemedel som fungerar inkluderar donepezil och memantin.

Med särskilda riktlinjer i NICE dokumentet om när behandlingen ska avbrytas, kan läkarna välja att ändra sin praxis omedelbart. Det kanske inte är en bot - och det är troligt att vi får vänta länge på det - men denna nya bevisning kunde erbjuda en livlina för tusentals.

Aktuella artiklar

  • Balanitis betyder inflammation i änden av penis (ollonet). Det kan inträffa i…
  • Klåda vulvae (klåda i vulva) är vanligt. Det finns många orsaker. Behandlingen…
  • Urogenitalt (GU) framfall uppstår när normala stödstrukturer för de organ inne…
  • Hypospadi är en abnormitet av urinröret och penis som är närvarande vid födseln.…