Hur många timmar att utöva? hur många timmar i veckan?


Hur många timmar att utöva? hur många timmar i veckan?
Hur många timmar att utöva? hur många timmar i veckan?

Hundra och femtio minuter av måttlig intensitet träning - det är bara 2 ½ timmar i veckan. Det finns 168 timmar i veckan, och den genomsnittliga brittiska vuxna spenderar dubbelt så långa sammanträde gör ingenting varenda dag. Så är en halvtimme, fem gånger i veckan, verkligen så svårt att hantera? En färsk rapport från Nuffield Health föreslår vi britter tror det.

Jag är väl medveten om att jag är något av en livsstil hål - mina barn kallar mig "maten polisen". Men de gör det på skämt (tror jag!). Jag försöker hjälpa dem att förstå att leva hälsosamt betyder inte att de ska missa. Det handlar om balans - som jag haft en kanelbulle i kväll, hemgjorda färskt från ugnen med min 18-åriga, påminde han mig att vi var tvungna att gå ut med hunden. Fyrtiofem minuter senare hunden blev glatt utmattad och jag mådde dygdiga igen.

Jag tycker det är mycket tråkigt att människor som kämpar mer med sin ekonomi är mindre benägna att utöva - Rapporten visar att människor som gör mer moderata sporter har en genomsnittlig familj inkomster över £ 6500 högre än de som är inaktiva, och är mer benägna att användas. Idrott behöver inte vara dyra. Rask promenad (det slag som gör att du milt ur pust) eller ta trapporna istället för hissen både räkningen, vi är lyckliga nog att ha fler grönområden i våra städer än de flesta europeiska länder, och cykla till jobbet (eller ens att butikerna) sparar pengar på bensin och bussbiljetter.

I själva verket kan inte utövar vara långt dyrare på lång sikt - rapporten påminner oss om att inte utöva kostar oss vår hälsa. Människor som inte motionerar har mer än 80.000 mer sjukhus slutenvård besök per år än de som gör. Naturligtvis kan en del av detta vara "lögn, förbannad lögn och statistik" - trots allt, kan människor som är sjuka har svårare att utöva. Men mycket av det är motion om att förebygga sjukdom. Fetma i Storbritannien stiger snabbare än någonsin tidigare - på bara 15 år 1993-2008, andelen britter som är överviktiga fördubblats från 12% till nästan 25%, och i dag nästan två tredjedelar av brittiska vuxna är överviktiga eller feta ( 1,2). Det uppskattas att bara nå det i genomsnitt 2/12 timmar per vecka med måttlig fysisk aktivitet skulle minska risken för fetma med 7%.

Få mer fysiskt aktiva, tillsammans med förändringar i din kost, minskar också din risk för typ 2-diabetes (3), hjärtsjukdomar och till och med depression, som drabbar upp till två av tre personer under en livstid. Du kan vara ung, men du är inte odödlig - och fördelarna för barn under 50-talet av regelbunden motion i form av risker hjärtinfarkt som blodtryck och kolesterol är ännu större än för äldre personer. Vad mer, I rapporten framhålls att människor söker på nätet för att få råd och stöd för att bli mer aktiva. Och på google.com du kan hitta just det - logga in på https://myhealth.google.com/. Fyrtio procent av människor som använder MyHealth säger att det har hjälpt dem att förbättra sin hälsa (4) - och du också kan ta det första steget som kan förändra ditt liv.

Referenser:

1, Department of Health: Hälsosam vikt, hälsosamma liv: en verktygslåda för att utveckla lokala strategier, oktober 2008

2, www.heartstats.org. DH Healthcheck London, The Stationery Office 2003

3, Diabetes Prevention Program Research Group. 10-års uppföljning av diabetes incidens och viktminskning i Diabetes Prevention Program Outcomes Study. Lancet 2009; 374 (9702): 1677-1686

4, MyHealth undersökning, utförd av google.com / roadtohealth i april 2013, på ett slumpmässigt urval av MyHealth användare.

Aktuella artiklar