Dexametason med antibakteriell öra spruta

Använd en spray i det drabbade örat (s) tre gånger om dagen.

Fortsätt att använda spray för två dagar efter symtomen har gått.

Om dina symtom inte har förbättrats efter sju dagar, får en ny tid för att se din läkare.

Typ av medicin Anti-inflammatoriska och anti-infektiösa öra spruta
Används för Inflammation och infektion i de yttre delarna av örat (extern otit)
Även kallad Otomize ®
Tillgänglig som Ear sprej

Extern otit är en term som används för inflammation i örat när den är begränsad till hörselgången och går inte längre än trumhinnan. Det är oftast på grund av en infektion. Om du får saker som vatten, schampo eller tvål i ett öra, då det kan orsaka klåda. Om du sedan skrapa eller peta örat, kan det skada huden i hörselgången och orsaka inflammation. Den inflammerade huden kan sedan snabbt bli infekterade.

Varumärket för dexametason med antibakteriell örat spray Otomize ®. Den innehåller flera ingredienser - dexametason, neomycin och ättiksyra. Tillsammans utgör dessa ingredienser lindra inflammation, infektion, klåda och smärta.

För att vara säker på att detta är rätt behandling för dig, innan du börjar använda sprayen, är det viktigt att din läkare eller farmaceut vet:

 • Om du är gravid eller ammar. Detta beror på att det inte kan rekommenderas för dig.
 • Om det är för ett barn under 2 års ålder. Det är inte lämplig för barn i denna ålder.
 • Om du har en perforerad trumhinna, eller om du har en genomföring monteras i örat.
 • Om du någonsin har haft en allergisk reaktion mot ett läkemedel.
 • Innan du börjar denna behandling, läs tillverkarens tryckta informationsblad inifrån ditt pack. Broschyren kommer att ge dig mer information om sprayen och hur man använder den.
 • Innan du använder sprayen för första gången, skaka behållaren försiktigt och tryck sedan på pumpen ned ett antal gånger tills du ser en fin spray (se till att munstycket inte är riktad mot någon och försöka att inte andas in sprayen som du göra detta). Använd en spruta tre gånger dagligen. För att göra detta, placera spetsen på munstycket i örat och tryck ned pumpens gång. Du bör fortsätta att använda spray för två dagar efter symtomen har gått. Använd inte sprayen längre än sju dagar totalt, om inte din läkare har sagt något annat.
 • Om du har glömt att använda sprayen, använd den så snart du kommer ihåg och fortsätt sedan som tidigare.
 • Du kan ta bort munstycket för att rengöra den. När du sätter tillbaka den i behållaren, se till att det "klickar" på plats korrekt.
 • Om du känner att det inte finns någon förbättring av dina symtom efter att du har använt sprayen i en vecka, sluta använda den och får en ny tid för att se din läkare.
 • För att hjälpa till att stoppa fortsatta anfall av inflammation, försöker att inte låta tvål eller schampo komma i hörselgången när du tvättar. Du kan göra detta när du har en dusch genom att placera en bit bomull belagd i mjuk vit paraffin (t.ex. Vaseline ®) i örat. Peta inte örat med bomullspinnar eller använd hörnet av en handduk för att torka örat, eftersom detta kommer att driva saker vidare i.
 • Extern otit är fem gånger vanligare hos regelbundna simmare jämfört med icke-simmare. Detta beror på att vattnet som kommer in i hörselgången. Om det inte är möjligt för dig att undvika simning, försök att skydda dina öron genom att inte sänka ned dem i vatten om möjligt.

Du kan få en liten känsla av brännande eller stickande känsla när du först börjar använda sprayen. Detta är vanligtvis milda och snart passerar. Om du får hudutslag eller om du märker några andra symtom som du tror kan bero på sprayen, fråga din läkare eller apotekspersonal.

 • Förvara eller använd inte sprayen längre än fyra veckor när den har öppnats.
 • Förvara alla läkemedel utom syn-och räckhåll för barn.
 • Förvaras i ett svalt, torrt, skyddade från direkt värme och ljus.

Om du har en operation eller tandläkarbehandling, säger den person som utför behandlingen vilka läkemedel du tar eller använder.

Denna beredning är avsedd för användning i örat bara. Om någon sväljer några av detta preparat, gå till akutmottagningen på närmaste sjukhus. Ta behållaren med dig, även om den är tom.

Detta läkemedel är för dig. Aldrig ge det till andra människor även om deras tillstånd verkar vara samma som din.

Förvara inte out-of-date eller oönskade mediciner. Ta med dem till ditt lokala apotek som kommer att förfoga över dem för dig.

Om du har några frågor om detta läkemedel fråga din apotekare.

Aktuella artiklar

 • Klåda vulvae (klåda i vulva) är vanligt. Det finns många orsaker. Behandlingen…
 • Urogenitalt (GU) framfall uppstår när normala stödstrukturer för de organ inne…
 • Hypospadi är en abnormitet av urinröret och penis som är närvarande vid födseln.…
 • Det finns två huvudtyper av kronisk prostatit - kronisk bakteriell prostatit…