Patient kraft - är du redo?

Patient kraft - Är du redo?

Ge patienterna står i centrum av Department of Health: s strategi för engelsk sjukvård. Det har satt ett mål på online-tillgång till medicinska journaler för alla patienter före 2015, och kräver också GP praxis att erbjuda online-möte bokning och e-post.

Dessa mål erkänner den föränderliga värld vi lever i. Vi är 'självbetjäning' generation, krävde rätten att interagera med våra vårdtjänster på nätet. Snabbrörlig teknik ger allt fler sätt för oss att göra det, med 45% av den brittiska befolkningen nu besöker internet via appar från mobiltelefoner.

Är DH ambition uppnås senast 2015? Det kommer att bero på ett antal faktorer. Teknik är inte det största hindret, EMIS lanserade online tidsbokning åtta år sedan och nu ett antal GP systemleverantörer erbjuder denna möjlighet.

Vilka patienter vill

Patienter vill också tillgång online till deras GP. I sin senaste undersökning av patienternas åsikter, avslöjade ledande hälsoinformation webbplats www.google.com en exceptionellt hög efterfrågan från patienter för affärsbeslut tjänster som gör livet lättare.

Av de 11.000 patienter som svarade, sa 91% att de skulle använda en online-tjänst för att beställa upprepade recept och 90% ville boka GP möten på nätet.

Men en undersökning av GPS och vårdpersonal visar en mer blandad bild, endast 69% av de 1.400 vårdpersonal tillfrågats av google.com var för online-möte bokning, 73% backas onlinetjänster upprepa recept. När patienter och GPs är mest uppdelade är frågan om online-tillgång till patientjournaler, medan 82% av patienterna ville se sin journal på nätet, stödde endast 46% av allmänläkarna här.

Gps-oro

Forskningen belyser vad som troligen är det största hindret för att utvidga nätet hälsovård för patienter - GPS 'oro.

Enligt min mening, de viktigaste frågorna för GPs är:

  • Rädslan för förlust av kontroll, till exempel på praxis utnämning bok om slots görs tillgängliga på nätet. I verkligheten har praxis funnit att sätta patienten i förarsätet gör dem mer ansvar, och mer benägna att delta i möten.
  • GP attityd - "mina patienter inte kommer att använda det" - särskilt de äldre sådana. Det är allt mer osannolikt i en värld där 86% av "silver surfare" regelbundet handla online. Praxis erbjuder online-tjänster rapporterar användare över hela ålder spektrumet.
  • Oro för patientutbildning och sekretess - Detta är oerhört viktigt kring journaler tillgång, och bör inte underskattas.

Även om det aldrig kommer att ta över platsen för ansikte mot ansikte samråd, är tillgång online kommer, och de som tvivlar på att det skulle vara säkra genom att prata med kollegor som redan har anammat det. Johan Taylor, praktik chef på den prisbelönta Marple Cottage Kirurgi - tidigt ute med online-tjänster - har några användbara tips i den här artikeln i GP magazine (abonnenter bara, men gratis att registrera).

Systemleverantörer har också en roll att spela, genom att göra sina befintliga nätet sjukvårdteknologi snabbare och enklare att använda, både för patienter och praxis.

För vår del är EMIS införa några större förbättringar på vår källsortering Patient Access-tjänsten. Den första av dessa är att göra det lättare för patienter att anmäla sig till online-tjänster. Tidigare hade detta att göras på praktiken, där patienterna fick sedan ett lösenord. Nu patienter kan registrera sig på nätet, få ett lösenord och boka sin första GP utnämningen.

Efter att ha kontrollerat deras registrering med deras GP praktiken kommer de att kunna beställa upprepa mediciner och använda andra online-tjänster. Det kommer också att vara lätt säkert att ändra eller hämta lösenord - utan att behöva besvära sin praktik igen. Du kan läsa mer om ändringarna här.

Vad är din åsikt om detta ämne?

Aktuella artiklar

  • Klåda vulvae (klåda i vulva) är vanligt. Det finns många orsaker. Behandlingen…
  • Urogenitalt (GU) framfall uppstår när normala stödstrukturer för de organ inne…
  • Hypospadi är en abnormitet av urinröret och penis som är närvarande vid födseln.…
  • Det finns två huvudtyper av kronisk prostatit - kronisk bakteriell prostatit…