Vägglöss

Vägglöss är mycket små insekter som kan leva i möbler. De tenderar att bita på natten. De blir allt vanligare. Även om vägglus biter inte orsakar några sjukdomar som de kan vara irriterande.

Det finns två typer av vägglus. Den vanligaste typen av Vägglus är den gemensamma Vägglus. Det finns också Martin vägglus som vanligtvis bor i fågelbon men de kan ibland bita människor.

De gemensamma vägglöss är mycket liten (cirka 5 mm lång) ovala insekter. De har inte vingar. De är röd / brun i färgen och är oftast platt. Dock blir de mer rundade och färgen ändras till röd / lila efter att de har haft lite blod.

Relaterade artiklar

De kan leva i många olika ställen i ditt hem. Till exempel, madrasser sängen, sängramar, inom vägguttag, i kläder eller i inredningstextilier. De kan även leva bakom tavelramar. De kan flytta till olika rum, vanligtvis på kläder eller möbler. De bor i både rena och smutsiga miljöer. De tenderar att inträffa mer i stökiga områden. Kan dock ha höga krav på hygien och hushållning bidra till att säkerställa att närvaron av vägglöss avslöjas på ett tidigt stadium.

Vägglöss är vanligtvis inte ses på dagtid. De kommer ut på natten när de lockas av värmen av sovande kroppar och även koldioxiden i utandningsluften.

Vägglöss. Var är vägglöss hittats?
Vägglöss. Var är vägglöss hittats?

De vuxna kan leva i upp till 18 månader. De föder upp genom att lägga ägg som kläcks efter cirka 10-20 dagar och tar mellan 9-18 veckor för att bli vuxna. Honorna kan lägga runt 300 ägg under sin livstid.

Bedbugs verkar vara blir allt vanligare. Man tror att ökningen av resande och invandring har bidragit till en ökning av vägglöss. Dessutom har det varit mer motstånd mot en del av de bekämpningsmedel som används i det förflutna för att döda vägglöss.

Följande kan tyda på att du har vägglöss i ditt hem:

  • Ser fläckar av blod på sängkläder.
  • Märker bruna fläckar på sängkläder, från deras avföring.
  • En söt mandel lukten kan märkas om det finns många bedbugs runt.

Det finns olika grader av angrepp med vägglöss. Detta kan variera från ljus, orsakar 1 eller 2 bites en vecka, genom att tunga angrepp där mer än 50 bites per natt inträffar.

Varför vägglöss blir allt vanligare? Hur vet jag att jag har vägglöss?
Varför vägglöss blir allt vanligare? Hur vet jag att jag har vägglöss?

Även vägglöss inte har bevisats att faktiskt orsaka några sjukdomar, de är oftast en plåga. När du sover de injicerar en vätska som hjälper dem att få ditt blod.

Dessa inslag kan vara mycket kliande och irriterande. De biter kan variera från att vara mycket små röda märken på huden till stora röda områden med viss svullnad runt. Tre till fyra tuggor bildar en linje eller en kurva på kroppen (oftast på utsatta hudområden) är mycket suggestiv av Vägglus bites.

Ibland biter kan bli infekterade. Det område där du har blivit biten kan svälla.

Med vägglöss kan hålla dig från att få en god natts sömn, som, över tiden, kan vara dåligt för din hälsa.

Den biter oftast bättre utan behandling. Men om dina bites är särskilt besvärande - t.ex. kliande eller svullen - sedan antihistaminer kan vara fördelaktigt. Antihistamin tabletter kan antingen köpas från apoteket eller erhållas från din husläkare. Ibland hydrokortison kräm rekommenderas av din läkare.

Om dina biter smittas då din läkare kommer att ge dig några antibiotika kräm eller tabletter för att klara upp infektionen.

Alla drabbade sängkläder eller kläder ska tvättas i en varm tvätt (vid 60 ° C). Tumling av drabbad linne eller mer ömtåliga material har visat sig vara effektiva. Dessutom har frysning eventuella påverkade material i minst två timmar också visats att sanera angripna kläder.

Har vägglöss orsaka sjukdomar? Finns det någon behandling för vägglöss?
Har vägglöss orsaka sjukdomar? Finns det någon behandling för vägglöss?

Om bites uppstå när du är på semester så ska du noga inspektera några hotellrum för tecken på bedbugs.

Din lokala skadedjursbekämpning laget bör också kunna bidra till att utrota dem genom att använda ett insektsmedel som vanligtvis sprutas på och runt de drabbade områdena i ditt hus. De använder oftast en kombination av insekticider. Detta är vanligtvis mycket effektiv. I vissa fall är förnyad behandling vid en senare tidpunkt krävs.

US Environmental Protection Agency har producerat några omfattande information om vägglöss. Detta kan nås på www.epa.gov / bekämpningsmedel / bedbugs.

Aktuella artiklar