Hem och ambulatorisk blodtryck inspelning

Blodtryck inspelning utanför läkarmottagning rekommenderas i de flesta människor som är misstänkta för att ha högt blodtryck. Detta beror på att avläsningarna medan folk går om deras dagliga liv är mer exakta än de som fattas i en läkarmottagning. De kan också användas för att ge läkaren information om hur väl ett blodtryck medicin fungerar. Den idealiska metoden - ambulatorisk blodtrycksmätning - använder en bärbar inspelare. Om detta är obekvämt eller obehagligt, kan avläsning göras med hjälp av en traditionell maskin blodtrycket hemma. Se separat broschyr som heter "Högt blodtryck (hypertoni)" för mer allmän information. Denna broschyr är bara om olika sätt att spela in dig blodtryck.

Relaterade artiklar

Vissa människor tycker att det är lite stressande att ha sitt blodtryck kontrollerat i en läkarmottagning. Detta kallas vit rock syndrom. Om ditt blodtryck höjs, kommer läkaren vet inte om detta är på grund av stressen av att vara i kirurgi (vit päls högt blodtryck) eller därför att ditt blodtryck är vanligt och fortsatt hög, även när avslappnad hemma. Det är ett fortsatt högt blodtryck som kallas hypertoni.

Det nationella institutet för hälsa och Clinical Excellence (NICE) rekommenderar att om ditt blodtryck visar sig vara 140/90 mm Hg (= millimeter kvicksilver) eller högre, bör du kolla upp det hemma och under din vanliga dag-till-dag aktiviteter. Det bästa sättet att göra detta är att använda en ambulatorisk blodtrycksmätare som kan bäras i 24 timmar om dygnet. Men, om du hittar denna obekväma eller obekvämt, kan ett hem blodtrycksmätare användas.

Ambulatorisk blodtrycksmätning används också ibland för att kontrollera hur väl läkemedlet används för att behandla högt blodtryck fungerar.

Den ambulatoriska blodtrycksmätare består av en manschett som sveper runt din arm. Manschetten är kopplad till en liten elektrisk färdskrivare på ett bälte eller band bärs på kroppen. Den läkare eller sjuksköterska som levererar enheten bör se till att manschetten är rätt storlek för din arm. Du ska hålla enheten säkert och torrt och inte ha ett bad eller dusch samtidigt bära det. Från tid till annan kommer du att känna en åtstramning känsla i armen medan manschetten blåses upp, men det kommer inte vara så länge och de flesta människor kommer inte vara oroade av det. Försök att inte röra armen medan manschetten blåses upp. Om enheten inte kan spela in ditt blodtryck kommer att försöka upprepa processen upp till tre gånger. Maskinen är normalt inställd på att spela in två gånger i timmen medan du är vaken och stundligen på natten.

Den ambulerande monitorn kan bäras samtidigt gå om dina dagliga aktiviteter. Så kommer det att ge en rättvisande bild om hur ditt blodtryck beter sig under normala förhållanden. Läkaren kommer att titta på minst 14 avläsningar spridda över hela dagen för att avgöra om du har högt blodtryck.

Hem och ambulatorisk blodtryck inspelning. Varför är det viktigt för dig att övervaka ditt blodtryck?
Hem och ambulatorisk blodtryck inspelning. Varför är det viktigt för dig att övervaka ditt blodtryck?

Detta är ett alternativ till ambulatorisk blodtrycksmätning. Processen för att göra detta kommer att vara exakt samma som den som används av läkare eller sjuksköterska i samband med operationen. Du kommer att få en blodtrycksmätare för att använda hemma. Linda manschetten runt armen strax ovanför armbågen. (Kontrollera instruktionerna med monitorn för att se till att slangen är i rätt position.) Du skall sitta bekvämt med armen stöds (till exempel på ett bord) i nivå med hjärtat. Tryck på knappen för att blåsa upp maskinen och gör en anteckning av behandlingen.

Du bör mäta ditt blodtryck två gånger om dagen, en gång på morgonen och en gång på kvällen. Varje gång du ska ta två behandlingar, en minut. Du bör ta avläsningar under minst fyra dagar, och helst i sju dagar. Läkaren bör använda alla avläsningar, bortsett från dem som tas på den första dagen, för att beräkna din genomsnittliga blodtrycket.

  • Om ditt blodtryck är under 140/85 mm Hg vid operationen, kommer det att betraktas som normalt.
  • Om ditt blodtryck är över 140/85mm Hg vid operationen men din genomsnittliga öppenvård eller hem läsning är lägre än 135/85 mm Hg, kommer det att betraktas som normalt.
  • Om blodtrycket vid operationen är 140/90 mm Hg eller högre och din genomsnittliga öppenvård eller hem behandlingen är över 135/85 mm Hg, kommer det att betraktas som hög.

Aktuella artiklar