Varför ingen antibiotika?

Många vanliga infektioner orsakas av virus. Antibiotika dödar inte virus. Dessutom behöver många bakterieinfektioner inte antibiotika. Det är därför som antibiotika inte är föreskrivna för många infektioner. Se separat Health Protection Agency antibiotikum bipacksedel.

Relaterade artiklar

Många vanliga infektioner i näsa, svalg, bihålor, öron, och bröstet orsakas av virus. Influensaliknande sjukdomar är också orsakas av virus. Diarré och / eller kräkningar är ofta på grund av en virusinfektion i tarmen. Om du är normalt bra, är ditt immunförsvar (försvar) systemet bra på att slåss mot många typer av virusinfektion. Ett antibiotikum behövs inte om ett virus som orsakar en infektion. Detta beror på:

  • Antibiotika dödar inte virus. Antibiotika dödar bara bakterier.
  • Antibiotika kan ge biverkningar såsom diarré, utslag, illamående, etc.
  • Överanvändning av antibiotika när de inte har varit nödvändigt har lett till att vissa bakterier blir resistenta mot dem. Detta innebär att vissa antibiotika inte kan vara lika effektiva när de verkligen behövs.
Varför ingen antibiotika? Hur är bakteriella infektioner?
Varför ingen antibiotika? Hur är bakteriella infektioner?

Du kan känna dig dålig i flera dagar eller mer tills en virusinfektion rensar. Behandlingen syftar till att lindra symtomen. Behandlingar som vanligen rekommenderas för virusinfektioner innefattar följande.

  • Paracetamol eller ibuprofen för att minska en hög temperatur (feber), och för att lindra värk, smärta, och huvudvärk.
  • Se till att du dricker tillräckligt för att förhindra mild uttorkning. Uttorkning kan utvecklas om du har en hög temperatur, och det kan göra en huvudvärk och trötthet mycket värre.
  • Packa inte upp, men försök att kyla ner om du har en hög temperatur. Detta är särskilt viktigt hos barn. Om ett barn har en hög temperatur, sedan ta av sig kläderna (i en varm, men inte het, rum) och överväga att ge några paracetamol eller ibuprofen.
  • Övriga råd kan ges för specifika symtom. Till exempel avsvällande medel för en täppt näsa, etc. Be en apotekspersonal.

Immunförsvaret kan klara de flesta bakteriella infektioner. Till exempel antibiotika brukar göra lite för att påskynda återhämtningen av bronkit, eller de flesta öron, näsa och hals infektioner som orsakas av bakterier. Men du behöver antibiotika om du har vissa allvarliga infektioner orsakade av bakterier, som hjärnhinneinflammation eller lunginflammation. När du är sjuk, läkare är duktiga på att kontrollera dig över att utesluta allvarlig sjukdom, samt att ge råd om ett antibiotikum behövs.

Ibland utvecklar en virusinfektion eller mindre bakteriell infektion i en mer allvarlig infektion. Se en läkare för att se över situationen om sjukdomen verkar förändras, blir värre, inte gå efter några dagar, eller om du är orolig för alla nya symtom som utvecklas.

Aktuella artiklar